V. ročník poháru Časovek do kopce

    To nejlepší z loňska a něco navíc. Tato myšlenka nás provází v časovkovém mezidobí při přípravě následujícího ročníku.

    S novým logem pro jubilejní V. ročník chystáme opravdovou lahůdku, ale nepředbíhejme a představme si jednotlivé plánované tratě. Snažili jsme o to, aby skladba profilů tratí byla co nejpestřejší.

    Pohár se ve své první polovině opře o osvědčené tratě z minulých ročníků. Náročným úvodem je radotínská Třebotovka (6.4.). Stejně jako loni bude patrně pro mnohé i prologem do letošní závodní sezóny. Následuje rychlý Karlík (17.5.) - trať v Karlickém údolí, který bude opět nejdelším letošním závodem. Také třetí klání Vrané (8.6.) proběhne na osvědčené trati a přes polovinu ročníku se pohár přehoupne čtvrtým závodem na pozměněné trati Všenory (29.6.). Po letní pauze, v samém vrcholu cyklistické sezóny, přijde závod, který na oslavu pětileté historie našich závodů vyhlašujeme jako Mistrovství poháru Časovek do kopce. Ve spolupráci s klubem H.I.C. Markus chystáme trať s bezmála třemi stovkami metrů převýšení a již teď můžeme říct, že s mimořádně nabitým startovním polem, neboť půjde o společný závod dvou pohárů - KPO Časovek do kopce a poháru Unie amatérských cyklistů UAC, přičemž i v tomto poháru půjde o mistrovský závod! Ano, anketní přání mnoha závodníků Časovek do kopce byla vyslyšena a přicházejí Řevnice (13.9.). Také následující závod proběhne jako společné klání dvou pohárů. Letos si jako společný podnik z naší nabídky vybrali hoši z CKKV předposlední závod Hlásná (28.9.), který je sice, stejně jako loni, nejkratší tratí ročníku, ale to, že na této trati bojují o vrchařské pocty i proficyklisté, o náročnosti něco vypovídá. Epilogem V. ročníku poháru Časovek do kopce bude osvědčená Kopanina (18.10.).

    Zůstává rozdělení kategorií na Ultra (registrovaní cyklisté do 39 let), Hobby (neregistrovaní cyklisté do 39 let), M 40+ (muži 40-49 let), M 50+ (muži 50 a více let) a Ženy (bez rozdílu věku). V rámci výsledkových listin budeme i letos vyhodnocovat soutěž družstev a absolutní pořadí bez rozdílu kategorií.

    Bodovací klíč je beze změn, avšak u Mistrovského závodu se bude rozdělovat bodů více a to tak, že poslední v kategorii místo dvou bodů získá 5, předposlední 6, atd.

    Pro nejlepší v jednotlivých závodech budou připraveny drobné ceny věnované sponzory poháru, pro nejlepší v celkovém hodnocení kategorií tradiční časovkové „placky“ a pro absolutního vítěze V. ročníku Časovek do kopce máme opět přislíbenou hodnotnou cenu ze SkiServisu Radotín.

    Věříme, že se vám letošní ročník bude líbit. Těšíme se na vás!

    KPO – cyklistický klub
    Michal Malášek

Kompletní pravidla, tratě a veškeré informace o Časovkách do kopce